Кадиров: Въоръжените сили на Украйна понасят големи загуби при безразсъдни контраатаки край Соледар и Северск
Секция: Интервюта
08 Септември 2022 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кадиров: Въоръжените сили на Украйна понасят големи загуби при безразсъдни контраатаки край Соледар и Северск

/КРОСС/ Въоръжените сили на Украйна претърпяха големи загуби в района на Соледар и Северск, включително поради безразсъдни контраатаки, съобщи ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров.

„Нашите бойци, съвместно със съюзническите сили, продължават настъплението по линиите Соледар, Яковлевка, Северск. Унищожени са голям брой жива сила и техника на противника", написа Кадиров в канала си в Telegram.

Позовавайки се на секретаря на Съвета за сигурност на Чечня, командира на специалния отряд „Ахмат" Апта Алаудинов, той също каза, че с надеждата да си върне загубените позиции „украинското командване изпраща войски от военнослужещи почти до самоубийство".

„Тази картина с участието на войници от въоръжените сили на Украйна, които безразсъдно атакуват нашите позиции, се повтаря няколко пъти вече четвърти ден", отбеляза ръководителят на Чечня.

Той подчерта, че уважава украинския народ и му е "горчиво да види как, неразбирайки същността на случващото се, част от украинците позволяват да бъдат използвани от Запада". „Ако това продължи, това ще доведе до необратими последици за украинците", написа Кадиров.