Стилияна Николова добави още две сребърни отличия от Световното първенство
Секция: СПОРТ
16 Септември 2022 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стилияна Николова добави още две сребърни отличия от Световното първенство

/КРОСС/ Още два сребърни медала добави Стилияна Николова към колекцията си от втория състезателен ден на Световното първенство по художествена гимнастика в София. Вчера тя завърши втора във финала на обръч, а днес взе медалите на бухалки и лента.

Изключително силно състезание направи 17-годишната ни националка в „Арена Армеец". Грацията ни е дебютантката на подобен спортен форум, а тепърва има шанс за още едно отличие от многобоя, след като по-рано през деня се класира за надпреварата в събота (17 септември) с втора оценка.

Във финала на лента Стилияна Николова заслужи 31.850 точки, като остана единствено след София Рафаели от Италия с 32.650 точки. Бронзовият медал е за Екатерина Веденеева от Словения, която остана на 2.750 точки от победителката.

Малко преди това българската гимнастичка вече си беше осигурила сребърен медал на бухалки. Тя заслужи 32.600 точки и въпреки допусната грешка успя да се качи на почетната стълбичка.

Златото отиде при Дария Варфоломеев от Германия с 33.550 точки, а трета е София Рафаели от Италия с 31.850 точки, тъй като допусна две груби грешки във финала на бухалки.

Утре (16 септември) надпреварата продължава, но при ансамблите. Началото на състезанието ще бъде дадено в 14.30 часа с изпълненията на двете съчетания (5 обръча; 3 ленти и 2 топки). Всички композиции ще можете да гледате по БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.