Киану Рийвс се завръща в продължение на "Константин"
Секция: Шоубизнес
18 Септември 2022 16:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Киану Рийвс се завръща в продължение на "Константин"

/КРОСС/  Малко неща могат да развълнуват феновете на Киану Рийвс така, както новината, че най-накрая ще получат своето дългоочаквано продължение на "Константин". Новината е потвърдена от редица издания, сред които първи бяха от Deadline и Variety. И двете медии са категорични, че героят Джон Константин - легендарен екзорсист и специалист по демоните - от 2005 г. ще се завърне.

Режисьор отново ще е Франсис Лорънс, който стои на режисьорския стол и в първия филм. Когато излиза на голям екран преди 17 години, "Константин" прави фурор за времето си и трупа над 200 млн. долара световен боксофис. Оттогава насам периодично се заговаря за продължение на мрачния трилър, но до момента нямаше официална информация за такова. Феновете обаче не се умориха да настояват историята на Джон Константин да бъде продължена. Според Deadline за сценария на новия "Константин" ще се погрижи Акива Голдсман, който стои и зад хитови заглавия като "Аз съм легенда", "Аз, роботът" и "Красив ум". Голдсман ще е и продуцент на филма заедно с Джей Джей Ейбрамс и Хана Мингела.

Героят на Джон Константин се появява за първи път в комиксите на Алън Мур през 80-те години на миналия век. Мур е автор на легендарни комикси като "В като Вендета" и "Пазителите", след което съчинява и британския окултист и специалист по демоните от отвъдното. Филмът от 2005 г. обаче използва комиксите само като вдъхновение и не ги следва напълно дословно. На голям екран Джон Константин вече живее в Ню Йорк, вместо в Лондон, но пък борбата между Рая и Ада, между архангелите Габриел и Луцифер, се запазва все така епична. През 2020 г. Киану Рийвс и Франсис Лорънс дадоха юбилейно интервю в чест на "Константин".

Тогава обаче нямаше никакви изгледи продукцията да се сдобие с продължение. За момента от Warner Bros., които наскоро обединиха сили с Discovery, не разкриват никакви подробности около продължението, освен че Киану Рийвс ще поеме ролята на Джон Константин. Много е вероятно обаче освен премиера на голям екран, филмът да бъде излъчен и в платформата на HBO Max.