Никола Стоянов: Няма проблем да намалим потреблението на ток с 15%, бизнесът ще се справи
Секция: ИКОНОМИКА
20 Септември 2022 06:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Никола Стоянов: Няма проблем да намалим потреблението на ток с 15%, бизнесът ще се справи

/КРОСС/  В студиото на „Още от деня“ по БНТ Никола Стоянов, каза че е казал днес на дипломатите, че България ще инвестира много и в Индустриални зони, и в Плана за развитие и възстановяване. „Ние много си говорим в България, че няма достатъчно кадри, но в много държави от централна Европа недостигът е много по-голям. Политическата нестабилност е негативен фактор, аз много се надявам да има стабилно правителство“.

„Лукойл“ е интересна компания, истината е че разговорите обаче не са само с него, целият сектор е събиран, ние говорим с всички участници на пазара на едро на горива, категоричен е Стоянов. „Както се вижда, въпреки че някои го смятат за нетрадиционен начин, истината е че той носи резултати“.

Износът на Лукойл на преработени продукти, който спира след няколко месеца, на нас ще се отрази много негативно, обясни Стойнов.

Вече е сменено ръководството на КЗП, заяви Стоянов. „Тези хора се занимаваха само с политика, вместо да работят. До мен стигнаха много сигнали – назначени са хора с криминално минало в регионалните им звена, уволнявани са експерти с дългогодишен опит и са назначавани партийни „калинки“.

Разчитам на новото ръководство да направи проверки по всички сигнали, които сме получили, допълни още Стоянов.

Държавната лаборатория, която сертифицира машините за изборите е към Института по метрология, заяви Стоянов. „Дали е провокация или нехайство това, че не са искали да сертифицират тази лаборатория, не мога да коментирам.“