Стефан Янев: Важно е да гласуваме на 2 октомври
Секция: ПОЛИТИКА
21 Септември 2022 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев: Важно е да гласуваме на 2 октомври

/КРОСС/ „Ще създадем условия за развитие на бизнеса и увеличаване на инвестициите“- Така отговори лидерът на КП „Български възход“ на един от най-наболелите въпроси пред събралите се симпатизанти в Ботевград. Намаляването на административната тежест и регулаторните режими са ключът към по-добра бизнес среда. За да има средства за компенсации и увеличаване на доходите е необходим работещ бизнес.

Машинното гласуване, въведено по време на служебното правителство на Стефан Янев предизвика интересът на аудиторията.„Плюсовете са, че обработката на информация е бърза. Минусите са в съмненията за намеса по електронен път в работата им. Но знаем и за проблемите с хартиените бюлетини.

Всеки от нас може да влияе на този процес . От нас зависи - отделяме време да бъдем там и да наблюдаваме процеса, да бъдем застъпници, представители.

И най-важното -да гласуваме.

Стефан Янев говори и за намаляване на централизацията на местната власт и постепенно преминаване към развитие по концепция “България на регионите”.

Категорична беше позицията на лидерът на ПП“Български възход“ по темата Северна Македония:

По отношение на Македония категорично не защитихме националния интерес. Това, че френското предложение мина през парламента не решава темата. По-скоро е пример за минаването по пътя за колективната безотговорност. Закъсняхме с договора за добросъседство. Гърците направиха истински договор, а нашият е по-скоро с пожелателен характер.

Според Сефан Янев не сме готови все още да въведем еврото на 1 януари 2024г.

Относно доводът, че ЕЦБ ще регулира по-добре от националната централна банка, ще ви напомня, че именно ЕЦБ регулираше банковата система в Гърция. Всички помним какво стана там. Трябва да се подхожда внимателно, планирано и предвидимо.

За съжаление, все повече хора вече не търсят справедливост, а възмездие.“ Това сподели Стефан Янев, защото въпросите за корупцията не спираха и тук, в Ботевград.

По-страшното е, че като общество сме готови да раздаваме присъди през медиите, а не търсим истинската справедливост.Има много хора, които следва да са в затвора, но няма да съм аз този, който ще ги вкара там. За съдебния процес са необходими доказателства. Ако има - добре, но ако липсват?“

Хората в Ботевград се интересуваха от засилването на мигрантския натиск и мерките, които трябва да се предприемат. Мигрантгкия натиск не го предизвикваме ние, но сме на входа. Тук се обръщам към европейската солидарност. Натискът е към нас. Да, има представители на Фронтекс, но основната част от патрулирането и реалните дейности се прави от нашите момчета. Особена е ситуацията с ползването на армията за охрана. Войниците нямат право да задържат, те имат други тип обучение.