Захарова: Реакцията на западняците на референдумите говори за безсилието им пред решението на народа
Секция: Русия
21 Септември 2022 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Реакцията на западняците на референдумите говори за безсилието им пред решението на народа

/КРОСС/ Западняците се опитаха да омаловажат новината за решението на хората в Донецката и Луганската народни републики, както и в Херсонска и Запорожка област да проведат референдуми, осъзнавайки своето безсилие пред него. Това заяви в сряда официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио "Спутник", цитирана от руски медии.

„Яростта, с която западняците се опитаха да очернят, омаловажат и просто да се подиграят с тази наистина гореща за тях новина, говореше, че те вътрешно разбират необратимостта на процеса, собственото си безсилие пред това волево решение на хората. Шокът от факта, че народите не се предадоха и не успяха с нищо да ги сломят", каза още Захарова.

Официалният представител на руското външно министерство призна, че самата тя се е "почувствала много емоционално" от решението.

„За мен думата референдум в Донбас - ДНР, ЛНР и не само - е някаква огромна полифония. Това не е просто набор от букви, мащабът на това, което се случва. Това е хор, огромен, мощен глас на хора това най-накрая проби", добави Захарова.

Властите на Донецката и Луганската народни републики, както и администрациите на Запорожката и Херсонската области решиха да проведат референдуми за присъединяване към Русия като субекти на федерацията. Гласуването във всички тези територии ще се проведе от 23 до 27 септември.