Ще превали слаб дъжд на отделни места
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Септември 2022 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще превали слаб дъжд на отделни места

/КРОСС/ През нощта ще има променлива, често значителна облачност и на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в отделни котловинни полета малко по-ниски и има опасност от слани; по-високи ще са температурите по Черноморието до 10°-12°, в София около 3°. Утре също ще има променлива облачност. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София около 14°.

Над планините ще има променлива, по-често значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд, над около 1800 сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 1°.

Над Южното Черноморие ще бъде предимно облачно с валежи, които след обяд ще спрат, а облачността ще се разкъса. По северното крайбрежие ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максимални температури: 18°-20°. Температурата на морската вода от 15° северното крайбрежие до 22 по най-южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: НИМХ