Програмата за концерта на THE OCEAN, LLNN & PLAYGROUNDED на 26.09. в София
Секция: Шоубизнес
23 Септември 2022 16:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Програмата за концерта на THE OCEAN, LLNN & PLAYGROUNDED на 26.09. в София

/КРОСС/ Само няколко дни остават до концерта на немския пост-рок и метъл култ - THE OCEAN COLLECTIVE със специалните им гости от Дания и Холандия - LLNN & PLAYGROUNDED. Датата е 26 септември 2022, а мястото за провеждането на концерта е клуб *Mixtape 5 в София.

Програмата за 26 септември е следната:

18:45 - Отваряне на врати на клуб *Mixtape 5*
19:30 - PLAYGROUNDED /Холандия и Гърция/
20:30 - LLNN /Дания/
21:45 - THE OCEAN COLLECTIVE /Германия/
23:15 - Oчакван край

Запазете датата и мястото за този жесток лайв - 26 септември в *Mixtape 5*. Освен легендарните THE OCEAN, ще видим и още 2 супер интересни групи - антиутопичните LLNN от Дания (пост-метъл) & PLAYGROUNDED от Холандия и Гърция (прогресив метъл).

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg, The Wrong Bar или в магазини На Тъмно. До 23:59 на 25 септември билетите струват 40лв. От полунощ на 26 септември, както и на място ще са по 45лв.

Базираният в Германия музикален колектив THE OCEAN (Collective) от 20 години изследва дебрите на тежката и мрачна музика. Изследвайки дълбините на човешкото съзнание, космоса, битието и небитието, THE OCEAN разгръщат величествени пиеси, отекващи с тежестта на техния почерков пост метъл. Отдавна разпънали рамките на стила и с 9 горещо посрещнати от критика и фенове албума зад гърба си, днес THE OCEAN са стил сами по себе си, разливайки прогресив метъл търсения със смазващата звукова чистота и тъмна тежест на пост и слъдж метъла.

През 2020, в разгара на пандемията THE OCEAN издадоха втора част на концептуалния си албум "Phanerozoic" - толкова въздействащ запис, че и без подкрепата на мащабно турне и каквато и да е концертна дейност, той влезе в Топ 10 в класацията за албуми на Германия. Първото им турне от три години насам ще ги срещне отново с българските им фенове - според тях самите едни от най-вдъхновяващите публики, пред които са свирили.

Metal Hammer твърдят, че LLNN са една от 10-те най-важни и силни пост-метъл групи. Revolver описва звука им като лавинообразни басови грохоти, които се стоварват под ритъма на тежки, агресивни и яростни барабани, удрящи планетата ни със силата на Кинг Конг, а доминиращите синтезаторни ефекти предизвикват атмосферата и пейзаците на пост-апокалиптични и дистопични фантастики, вдъхновени от композитори като Брад Фидел, Вангалис, Джон Карпентър и Стенли Кубрик.

PLAYGROUNDED е прогресив рок група, базирана в Ротердам и Атина. Музиката им е съвкупност от тежък и меланхоличен алтернативен метъл с електронни елементи. Формират жанр, който се противопоставя на звука, сравняван с изпълнители като Deftones и Massive Attack, Karnivool, The Ocean и Moderat.