Лавров: Нямаме съмнения, че Украйна е тоталитарна държава от нацистки тип
Секция: Русия
23 Септември 2022 17:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лавров: Нямаме съмнения, че Украйна е тоталитарна държава от нацистки тип

/КРОСС/ "Нямаме съмнения, че Украйна окончателно се е превърнала в тоталитарна държава от нацистки тип, където безнаказано се потъпкват нормите на международното хуманитарно право", това заяви министъра на външните работи на РФ Сергей Лавров на заседанието на Съвета за сигурност на ООН.

Не е учудващо, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и националистическите батальони прилагат тактиката на терористи, използвайки мирни жители както жив щит. На този фон особено цинична е позицията на тези държави, които напомпват Украйна с оръжие и военна техника, обучават персонал на ВСУ. Целта е очевидна (те не я крият, а декларират) - максимално да проточат бойните действия за да се изтощи и да се отслаби Русия.

Решението за провеждане на специалната военна операция е било неизбежно. Ние сме показали голям брой факти, потвърждаващи, как Украйна се е подготвяла да изпълнява роля на "анти-Русия", плацдарм за създаване и реализиране на заплахи срещу руската безопасност. Бих искал да ви уверя, че няма да го допусне" - завърши дипломатът.