Ваня Вакари ходи по вода в „ Момне ле”
Секция: КУЛТУРА
27 Септември 2022 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ваня Вакари ходи по вода в „ Момне ле” Изградена съм от енергия и любов и благодарение на музиката, песента, имам щастието да представя себе си. "Момне ле" е сбъдната мечта, това е посланието” – споделя Ваня Вакари

/КРОСС/ „Момне ле", новият сингъл на Ваня Вакари, поднася невероятно красив, модерен прочит на родопската песен. „Момне ле" преплита фолклора с ортодоксални мотиви и добавя онази музикална мистика, на която са способни само българките.Видеото на „Момне ле" е заснето сред сакрална, според самата Ваня, локация. Кадрите нашепват легенда и ни пренасят в потопената църква край яз. Жребчево. До нея няма как да се стигне пеша, а единствено по вода и...Точно това прави Вакари в „Момне ле".


Режисурата и монтажът отиват в ръцете на Ярослав Ковачев и студио Spotlight, които се заемат с „визуалното опаковане" на „Момне ле". Благодарене на техния екип можем да видим Вакари да ходи по вода- елемент с божествено важна роля за посланието в песента.Певицата споделя, че дълго време е в търсене на идеалното място за снимки на видеото. Категоричният отговор идва едва след като попада край язовира. Чистото очарование и мистичния сюреализъм тук осигуряват силни натурални кадри, а останалото добавя магията в гласа на Ваня Вакари.

Макар модерното излъчване на проекта, Вакари умело балансира във всеки един от елементите му, за да е близо до автентичния фолклор. Там е подкрепена от вокалите на Кристина Карамфилова, а по аранжимента работи с Васил Димитров (Corpsedrip). Ваня е продуцент на песента и създател на музиката, като доверява микса и мастера на Пламен Велинов.Целият този екип изгражда „Момне ле" в хармония между модернизма и традициите. С връзка, съхранявана между поколенията. И с надеждата на Ваня Вакари, че чистата й емоция ще бъде усетена, въпреки консуматорския свят, в който живеем.

Проектът е подкрепен от Националния Културен Фонд на България