Рекорден брой круизни кораби са пристигнали в Кипър през октомври
Секция: Туризъм
20 Ноември 2022 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекорден брой круизни кораби са пристигнали в Кипър през октомври

/КРОСС/ Рекорден брой круизни кораби са пристигнали в Кипър през октомври, съобщи компанията, оператор на круизния терминал в главното кипърско пристанище Лимасол. Кипър се стреми да разшири през следващата година круизния туризъм в сътрудничество със съседни страни в региона, посочиха от правителството.

Най-натовареният за тази година круизен месец е бил октомври, през който 29 круизни кораба с над 46 000 пътници са акостирали в Лимасол на южния бряг на острова.

От януари до октомври новият пътнически терминал е приел 128 круизни кораба и повече от 154 000 пътници, още 35 пристигания се очакват до края на годината, отчете компанията, която го управлява.

Броят им е най-доброто представяне на кипърския круизен сектор за последните 5 години.

Още по-обещаваща за този туризъм е 2023 г., когато се очакват близо 250 круизни кораба да посетят Кипър.

Усилията на компанията заедно с правителството са да подобрят конкурентоспособността на пристанището в Лимасол, превръщайки го в основна круизна дестинация в Източното Средиземноморие.

Целта на Кипър е разширяване на круизния туризъм, включително чрез осъществяването на съвместни маршрути от пристанища в други страни в района, като Израел, каза заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Източник:БНР