Десетки загинали и стотици ранени при земетресението в Индонезия (Обновена)
Секция: СВЯТ
21 Ноември 2022 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десетки загинали и стотици ранени при земетресението в Индонезия (Обновена)

/КРОСС/ Близо 20 души са загинали и най-малко 300 са били ранени при днешното земетресение на индонезийския остров Ява, предаде Франс прес, като се позова на местни източници.

"Според информацията, с която разполагам към момента, само в една болница са починали близо двадесет души, а на поне 300 е била оказана медицинска помощ. В повечето от случаите става въпрос за счупвания, получени, когато хората са се оказали затиснати под отломки от разрушени сгради", заяви пред индонезийската телевизия "Метро ТВ" Херман Сухерман, ръководител на градската управа на Чианджур, най-засегнатия град от труса с магнитуд 5,6, за който беше съобщено по-рано.

По данни на индонезийската Агенция по метеорология, климатология и геофизика (BMKG) епицентърът на земетресението е бил на сушата, близо до Чианджур, провинция Западна Ява. Огнището на труса е било на дълбочина 10 км. Земетресението е почувствано силно и в столицата Джакарта, която се намира на около 75 км от Чианджур. Агенцията по геофизика съобщи, че няма опасност от цунами.