Йордан Терзийски, ПП: БСП има време да оттегли проекта за хартиената бюлетина и да продължим да разговаряме
Секция: ПОЛИТИКА
23 Ноември 2022 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йордан Терзийски, ПП: БСП има време да оттегли проекта за хартиената бюлетина и да продължим да разговаряме

/КРОСС/  "Продължаваме промяната" се надява да има разум в Народното събрание и законопроектът за промени в Изборния кодекс да бъде изтеглен. Това заяви в БНТ "Денят започва" Йордан Терзийски от ПГ на ПП. По думите му от ГЕРБ дават противоречиви сигнали относно връщането на хартиената бюлетина.

Предлагайки връщането на смесения модел на гласуване, от БСП са поставили притеснителна червена линия между тях и "Продължаваме промяната", каза още Терзийски. Той прикани социалистите да се откажат от законопроекта, за да се възстанови диалогът с оглед втория мандат за съставяне на правителство, който ще отиде при ПП.

Според Терзийски основните приоритети пред 48-ото Народно събрание са съставянето на правителство и бюджета за догодина.

Ние не се занимаваме с бюджета. Има стотици хиляди хора на минимална заплата, има пенсионери, които чакат увеличение на пенсиите. Вместо това гледаме едни разговори за първи, втори и трети мандат, а вече виждаме, че се говори и за избори. Политиката, която предлагаме в бюджета, е важна и за БСП и сме изненадани, че те не я припознават и това не им е приоритет, а се занимават с хартиената бюлетина. Редно е да обяснят защо е толкова важно това за тях и искат да развалят един работещ модел на гласуване и да върнат старото – чувалите, списъците, припадащите хора в "Арена Армеец, коментира той.