Кадиров: Стратегията, че най-силната армия в света може да се крие само зад обикновените войници от Украйна, не се оправда
Секция: Русия
23 Ноември 2022 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кадиров: Стратегията, че най-силната армия в света може да се крие само зад обикновените войници от Украйна, не се оправда

/КРОСС/ Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров написа в своя канал в Telegram за унищожаването на почти 200 бойци от въоръжените сили на Украйна от военнослужещи от полка "Север", публикувайки видео от мястото на двубоя.

„Представям ви пресни кадри от Херсонско направление. Военнослужещите от Северния полк на името на Героя на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров от ФСВНГ на Руската федерация, под ръководството на техния скъп брат, командира на полка Хасмагомед Магомадов "Гроза", успешно отблъсна няколко вражески атаки. В резултат на необмислени действия врагът претърпя тежки загуби. По-специално бяха унищожени до 200 националисти, както и няколко единици тежка военна техника и пътнически превозни средства, предназначени за транспортиране на персонал", написа Кадиров.

Според него сред унищожените бойци на въоръжените сили на Украйна е имало и голям брой американски и полски наемници.

"Смятам обаче, че там изобщо няма така наречени наемници и цялата тази легенда за международния легион е измислена само, за да се скрие присъствието на войските на НАТО в Украйна. Въпреки това нападателите бяха унищожени и този факт ясно ни казва, че дори и уж най-силната армия в света може да се крие само зад обикновените войници от въоръжените сили на Украйна. Тази стратегия обаче този път не се оправда", добави Кадиров.