Предстоящи събития в страната на 24 ноември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
24 Ноември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 24 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 11.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата "София - 100лица в Балканската война".

***

София.

Oт 15.00 часа в сградата на МВнР ще се състои редовен брифинг за медиите на заместник-министъра на външните работи и говорител Костадин Коджабашев.

***

Благоевград.

Пресконференция на Радослав Тасков-председател на Общински съвет Благоевград, ще се състои на от 11:00 часа в зала № 5 на община Благоевград.

***

Бургас.

В залата на Апелативната прокуратура ще се проведе съвместна среща между Окръжният прокурор на Бургас - Георги Чинев, областния управител на Бургаска област, кметовете на всички 13 общини, директора на ОДМВР - Бургас и началниците на районни управления, по време на която ще бъдат обсъдени нивата на различните видове престъпност в региона.

***

Бургас.

От 18.00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино" зам.-кметът на Община Бургас по култура, туризъм и спорт Диана Саватева ще представи своята трета авторска книга - стихосбирка, озаглавена "Капка, изпреварила дъжд".

***

Бургас.

От 18.00 часа в Дома на писателя предстои премиера на книга с литературна критика от Иван Сухиванов. Представя: Денчо Михов.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще бъде представен авторският спектакъл "Петък вечер" с режисьор Ивайло Ненов.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Държавната опера ще започне "Пиацола - последният концерт".

***

Кюстендил.

От 11.00 часа ученици от Кюстендил ще гостуват в РСПБЗН - Кюстендил, ще говорят с домакините за професията на пожарникарите, как да не се допускат пожари и как се реагира при възникнал пожар.

***

Враца.

От 11.00 часа във Враца президентът Румен Радев ще участва в церемонията по откриването на нов завод за автомобилни компоненти на водеща компания в тази сфера.

***

Велико Търново.

От 9:00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе редовно заседание на ОбС - Велико Търново.

***

Велико Търново.

От 16:00 часа в Детски център "Роси" ще бъдат наградени деца, участвали в Конкурс за детска рисунки на тема "Не на насилието", организиран от Център за обществена подкрепа. Събитието е по повод Световния ден против насилието над жени (25 ноември) и Световния ден против насилието над деца (19 ноември).