ПП предлагали на БСП хартиени бюлетини само за над 60-годишните, "за да може да си приберете избирателите"
Секция: ПОЛИТИКА
24 Ноември 2022 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПП предлагали на БСП хартиени бюлетини само за над 60-годишните, "за да може да си приберете избирателите"

/КРОСС/ Задкулисен разговор с "Продължаваме промяната" в предишния парламент за запазване на хартиената бюлетина, но само за над 60-годишните, разказа лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на обсъждането на второ четене на промените в Изборния кодекс в спор с Асен Василев.

"Тогава смесеното гласуване не беше прието, защото когато стана въпрос, вие казахте: "Ще върнем хартиеното гласуване за над 60-годишните, за да може да си приберете избирателите", обяви Нинова от трибуната. "Тогава ви казах, че нашата битка не е за БСП, а за демокрацията и свободното право на избор", похвали се тя.

"Искахте да се върне хартиената бюлетина само за възрастните хора, но аз ви обясних на чист български език, че това е противоконституционно", разказа още Нинова. "Ако някога сте си мислили да нарушавате Конституцията, този път няма да ви позволим под претекст уж, за да направите нещо за БСП", заяви тя.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков отвърна, че в друг разговор Нинова казала: "Ще гласувам с ДПС, с ГЕРБ, даже и с Дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати". Тя отрече.

След 4-часови дебати в парламента беше гласувано само наименованието на проекта за промени в Изборния кодекс и заседанието беше закрито.