Илин Димитров: Българин ще предаде официална покана на Илон Мъск да посети България
Секция: Туризъм
25 Ноември 2022 07:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Илин Димитров, каза че Мъск не открива топлата вода и не е първата световна известна личност,  която вижда колко е красива България. Аз като министър бях длъжен да отиграя ритнатата топка и да го поканя.

По думите му вече три дни се говори за българския туризъм.

Служебният министър на туризма уточни, че освен Мъск е изпратена покана и на авторите на играта Elden Ring. И добави, че се е зародила идеята за фестивал, на който участниците да се обличат като героите от играта.

Факт е, че с 0 лв. България беше по медиите три дни. Изпратихме официално писмо на Мъск. Оказа се, че на Илон Мъск му предстои среща с българин, когото ще запазя в тайна, и той ще отнесе писмото лично на Мъск. Когато получим отговор ще го разпространим по всички канали, отбеляза Димитров.

Служебният министър коментира и евентуалната резервация на собственикът на Туитър в български ресторант.

Много се надявам резервацията да е истинска. Ще разберем дали е истинска след датата 23 април. Не съм питал управителят, но съобщението беше разпространено многократно, добави той.

Относно лошите пътища до туристическите обекти, Димитров заяви: Този проблем не е от вчера. Доволен съм, че се видя проблемът с достъпността. Имаме прекрасни места, но пътищата са лоши. Не е в правомощията на нашето министерство да асфалтира, но се надявам да бъде забелязано от колегите от другите министерства.

Министърът на туризма посочи, че е създаден екип от представители на Министерство на туризма, регионалното развитие и културата, чиято цел е уеднаквяване на календарите на събитията и такива места да бъдат сложени на масата, за да бъдат ремонтирани.

Според Димитров рекламата на България за туризъм е недофинансирана, но не е лоша. И добави, че рекламните видеа са изработени от една от най-големите компании в света и са спечелили много награди.

Служебният министър коментира и предстоящият зимен сезон.

Очакваме зимния сезон 5-10% по-добър от предходния, който беше рекорден. Запазихме съотношението качество – цена. Създава се Зелен курорт Банско, където ще купуват автомобили, и ще бъде изградено малко частно летище за платежоспособни. Държава, община и бизнес работят много добре в зимните курорти. Само така можем да спечелим битката за туризма ни, посочи Илин Димитров.

По повод трудностите, които украинските бежанци изпитват, Илин Димитров обясни: Министерството на туризма отговаря единствно за администриране на тази програма. Ние сравняваме данните от 7 списъка, като само един е от хотелите и когато видим къде е настанено едно лице предвиждаме програмата за плащане. Ако дадено лице не фигурира в някой от тези списъци означава, че данните не са достатъчни и сумата е спорна.