Шоу на Ричарлисон даде успешен старт на Мондиал 2022 на Бразилия
Секция: СПОРТ
25 Ноември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шоу на Ричарлисон даде успешен старт на Мондиал 2022 на Бразилия

/КРОСС/  Петкратният световен шампион Бразилия победи Сърбия с 2:0 в мач от група G на турнира в Катар. "Осите" в жълто играха през цялата среща на една врата, като този резултат е най-малкото поражение, с което сърбите можеха да дебютират в арабската страна предвид многото, бързите и ювелирни атаки на бразилците, съобщи "Труд бг". 

В 14-ата минута Неймар пробва пръв да пробие вратата на съперника, но Ваня Милинкович-Савич изби в корнер. Последва и далечен шут на Каземиро, отново отразен от най-добрия сърбин на терена днес. В 35-ата минута и Рафиня и Лукас Пакета след двойно подаване не успяха да изненадат стража. В 60-ата минута Бразилия нацели гредата след шут на Алекс Сандро. Само 120 секунди след това Неймар навлезе в наказателното поле, подаде топката на Винисиус, Ваня Милинкович-Савич изби, но при добавката Ричарлисон вкара за 1:0. Това не беше всичко от майсторството на голмайстора, което можеше да ни покаже днес. В 73-ата минута Винисиус центрира в наказателното поле, а топката попадна в Ричарлисон, той я спря, обработи си я и със странична ножица отбеляза най-красивия гол на световното първенство до момента. 

Бразилия поведе в класирането в групата с 3 точки, следвана от Швейцария със същия актив. Трети е тимът на Камерун, следван от Сърбия - и двата тима - без актив.