LG показва перфектен синхрон между технология и изкуство
Секция: Технологии
28 Ноември 2022 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG  показва перфектен синхрон между технология и изкуство

/КРОСС/ Изкуството не само вдъхновява, но и напълно променя начина, по който виждаме света. Знаейки това, в продължение на години основната цел на LG е да направи живота по-добър чрез силата на изкуството и технологиите - задача, в основата на LG OLED ART проекта, който е символ на този синхрон между техническата същност и артистичното творчество.

За да добави най-голямото събитие за дигитално изкуство в Азия в календара на този значим проект, LG е екслузивен екранен партньор на Digital Art Fair Xperience Hong Kong. Дебютирайки на изложбата няколко креативни, революционни продукти, които движат напред дигиталното изкуство, LG показа своята водеща OLED технология, за да изобрази различни произведения на изкуството в изключителен детайл, показвайки всеки малък щрих, докато доказва и как LG обединява техническата същност с артистичното творчество.

Възползвайки се от възможността да се свърже с арт сцената на по-дълбоко ниво, LG избира своя зашеметяващ LG Transparent OLED Display да представи забележителното произведение на изкуството MetaSkull на известния, базиран в Лондон, китайски художник Джаки Цай. Той, заедно със своя екип, работят по MetaSkull три години, докато достигнат до съвършенството, в което го виждаме днес. Уникално лупинг 4К видео, този шедьовър изобразява череп от метавселената, което отваря нова глава за изкуството. Той ще бъде продаден на търг от Sotheby's.

С 38% прозрачност на дисплея, зашеметяващият перспективен дизайн перфектно се интегрира в изложбата, като всеки един фин детайл от черепа се разкрива благодарение на интензивния цветови контраст на технологията LG OLED. Способността на иновативната технология да използва силата си, за да превръща едно добро изкуство, в такова, което спира дъха, удиви всички посетители на изложението.
Участието на LG OLED Objet Collection имаше за цел и да демонстрира дигитално изкуство от най-високо ниво, включително LG OLED Objet Collection Easel, който, както самото му име подсказва, наподобява елегантна художествена рамка и разполага с подвижно платнено покритие, предлагайки фин и модерен дизайн. Освен тях, своето място имаше и LG OLED Objet Collection Posé, който се представя в Хонг Конг за първи път. Впечатляващият Posé може да се похвали с леко извити ръбове и мек бежав цвят, който се допълва от гръб, облечен в плат, обещавайки естетическо съвършенство във всеки детайл.

Друг продукт, включен в изложбата, е LG OLED Flex, революционен телевизор, който се отличава от традиционните гейминг монитори с първия в света напълно огъващ се 42-инчов OLED екран - телевизор, който пише история.

В допълнение с новолансираните продукти, LG показа и изключителната работа на добре познатия артист Barry x Ball на своя 97-инчов LG OLED evo Gallery Edition телевизор, още веднъж демонстрирайки как самосветещият LG OLED е най-доброто цифрово платно за новото поколение артисти.

В зоната Collector Showcase, LG OLED evo Gallery Edition телевизорите показаха две впечатляващи творби на талантливия артист от Хонг Конг, Хенри Чу. Той работи с данни, музика и движения на тялото за създаването на уникалните си творби. Вдъхновяващото Piano Wind NFT на Чу е с ярки цветове и контрасти и за да достигне пълния си потенциал, изисква продукт с реалистични цветове, каквито именно телевизорът LG OLED evo Gallery може да предложи.

Тази вълнуваща колаборация с Digital Art Fair Xperience символизира трансформацията на LG във водещ посланик на финото изкуство. Тя още веднъж потвърждава ангажимента на бранда да вдъхновява създаването на изкуство чрез уникалните ценности, които LG OLED ART продължава да разпространява навсякъде по света.