Втори сребърен медал спечелиха българите на олимпийския европейски фестивал
Секция: СПОРТ
24 Януари 2023 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Втори сребърен медал спечелиха българите на олимпийския европейски фестивал

/КРОСС/ Втори сребърен медал спечелиха младите българските състезатели в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия. Тервел Замфиров и Андреа Коцинова се наредиха на втора позиция в отборната микс надпревара в паралелния гигантски слалом в сноуборда. Още в първия си старт за деня българите победиха в осминафиналите тима на Чехия с 1.21 сек. В четвъртфиналите Замфиров и Коцинова отстраниха много силния тандем на Италия с 0.57 сек., а в полуфинала бяха по бързи от представителите на Украйна с 1.21 сек.

В изключително оспорван финал само 1 стотна от секундата нашите представители отстъпиха пред първия тим на Чехия.

Вторият ни отбор в състав Петър Гергьовски и Йорданка Андонова отпадна в осминафиналната фаза след двубой с втория състав на Германия.

Това е второ отличие за сноуборда от този форум, след като вчера Гергьовски се нареди втори в индивидуалния старт на същата дисциплина.

В шорттрека на 1000 метра Соня Стоянова и Асен Гюров преодоляха сериите, но в четвъртфиналите се класираха пети и не продължиха напред. Аделина Чанчева и Николас Тосков отпаднаха в сериите.

В биатлона, в спринта на 7 километра и половина Георги Наумов се нареди 47-и с 6 грешки, а Веселин Белчински е 66-и с 8.

В спринтовото ски-бягане на 7 километра и половина свободен стил Дани Чолаков е 60-и.