"Отблъснах го и извади пистолет": Депутатът от "Възраждане", твърди че многократно е бил заплашван от кметския син Иван Белишки
Секция: ПОЛИТИКА
25 Януари 2023 09:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Отблъснах го и извади пистолет": Депутатът от "Възраждане", твърди че многократно е бил заплашван от кметския син Иван Белишки

/КРОСС/ Задържаха сина на кмета на Панагюрище Иван Белишки. Полицията проверява дали е заплашил с пистолет депутат. Белишки обясни, че е арестуван по поръчка на Стоян Таслаков от „Възраждане" и добави, че не го е заплашвал.Версията на народния представител от „Възраждане" е различна:

„Иван Белишки ме нападна на около 40 метра от дома ми в София съвсем изненадващо. Подавал съм сигнали за заплахи преди месеци. Директно тръгна със заплашителна стъпка. Успях да го парирам и да го отблъсна". Това заяви пред bTV депутатът Стоян Таслаков.

„След като го отблъснах, той се шокира. Имаше чантичка и извади пистолет. Влязох в съседен магазин, за да го неутрализирам пред свидетели. Oтблъсквайки го, е възможно да съм го одраскал", допълни Таслаков.

Депутатът от „Възраждане" казва, че е действал при самозащита, а срещу него са били отправяни заплахи.

„Първият случай от него се появи, когато излезе новината, че кмет на ГЕРБ от Стамболийски е арестуван по мой сигнал. Аз съм подал жалба в полицията от 25 ноември миналата година. Полиция и прокуратура знае, че това лице ме заплашва. Преди седмица ме среща на същия тротоар. Блъсна ме и вербално ме заплаши. Вечерта ми писа заплахи, че знае къде е моят адрес и ще лежа в „Пирогов", каза още Таслаков.