SCMP: Руските енергоносители намират път към външния пазар
Секция: Коментари
25 Януари 2023 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
SCMP: Руските енергоносители намират път към външния пазар

/КРОСС/ В Сингапур търсенето на наемане на петролни хранилища е нараснало, а експертите твърдят, че това се дължи на вноса на руски петрол и петролни продукти. Очевидно Сингапур ги внася, смесва ги с доставки от други страни и ги препродава допълнително. В резултат на това печалбата е почти два пъти по-висока от обикновено, пише South China Morning Post.

Сингапур не е забранил вноса на руски петрол или петролни продукти, въпреки че на базираните там финансови институции е забранено да финансират руски компании или да работят с тях и техните стоки. Но все пак някои компании охотно купуват руски петрол и петролни продукти, въпреки че се опитват да го скрият, пише изданието.

Потокът от руски суров петрол и гориво към Азия и Близкия изток рязко нарасна, след като западните страни отказаха да ги купуват. Все по-често руските пратки отиват в Сингапур или Фуджейра в ОАЕ, където се смесват, преопаковат и реекспортират по света. Тази тенденция може допълнително да се засили в близко бъдеще, тъй като Европа се готви на 5 февруари да въведе нови санкции срещу руските петролни продукти, отбелязва South China Morning Post.

 

Източник: NewsFront