Сидеров иска общ блок с БСП, "Възраждане" и "Русофили", срещу еврото и въоръжаването на Украйна
Секция: ПОЛИТИКА
26 Януари 2023 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сидеров иска общ блок с БСП, "Възраждане" и "Русофили", срещу еврото и въоръжаването на Украйна

/КРОСС/ "Трябва предизборно да се обединят БСП, "Възраждане", партии като "Атака", поне още 8-10 има такива партии, "Русофили", "МИР" и т.н., които не се различават по виждания по основни въпроси - и вътрешни, и външни. И да направим мощен блок, който да застане за баланс, защото другият блок се получава, независимо дали ще се карат Кирил (Петков) и (Бойко) Борисов, те по тези въпроси са заедно. Те се състезават кой по-верноподанически да каже, че е против Русия, агресора и дават оръжие на Украйна. Има я едната страна, а другата я няма. За да има баланс, трябва да се направи един блок".

Това каза лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров по БНР. Според него, има нужда да се погледне стратегически на политическата ситуация. Той апелира към лидерите на тези формации "да бъдат по-умни".

"И аз съм критикувал различни политици, но в момента имаме нужда от това да се вдигнем над подробностите. Ако формираме сега един блок и той да се утвърди на тези и на следващите избори, вече в България ще има кой да изразява мнението на тези 70 или 75% от българите, които казват, че не искат оръжие за Украйна, не искат в езрозоната, не искат двата реактора за АЕЦ "Белене" да ръждясват, които казват, че искат енергетиката да бъде такава, каквато можеше да бъде, искат "Южен поток", "Белене" и т.н.".