Левски обърна и разгроми Септември в последната си зимна контрола
Секция: СПОРТ
07 Февруари 2023 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Левски обърна и разгроми Септември в последната си зимна контрола

/КРОСС/ Отборът на Левски победи Септември София с 4:1 в последната зимна контрола на двата отбора преди подновяването на шампионата.

Мартин Петков откри резултата за гостите в 38-ата минута на двубоя, а Рикардиньо възстанови равенството от дузпа във втората минута от добавеното време. В първите минути на второто полувреме "сините" стигнаха до обрат, след като Цунами бе точен в 50-ата минута на двубоя. Само девет по-късно Уелтън вкара трето попадение за "сините", а Марин Петков реализира за 4:1 в 74-ата минута.

Срещата започна с натиск от страна на "сините", като Рикардиньо центрира от десния фланг към наказателното поле, където Роналдо стреля с глава, но ударът му бе блокиран от Мартин Николов в 4-ата минута.

Илиян Стефанов проби отдясно и центрира по земя успоредно на голлинията в 8-ата минута, но там нито един играч не успя да засече и Димитър Шейтанов се намеси.

Цунами изведе Рикардиньо зад гърба на отбраната на Септември в 12-ата минута, а бразилецът вкара топката във вратата на гостите, но голът не бе зачетен заради засада.

В следващите минути Левски бе по-активният тим, но не стигна до по-опасни ситуации.

След центриране от статично положение в 28-ата минута Асен Георгиев се извиси над всички в наказателното поле и отправи удар с глава, но Николай Михайлов отрази.

Патрик-Габриел Галчев центрира от корнер в 30-ата минута на втора греда, където Андриан Краев отправи удар с глава, който бе отразен от Шейтанов.

В 38-ата минута Мартин Петков бе изведен зад гърба на отбраната, навлезе в наказателното поле и даде аванс за гостите.

Малко по-късно Уелтън проби отляво, навлезе в наказателното поле и шутира, но ударът му срещна страничния стълб на вратата на Септември.

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар в полза на Левски заради игра с ръка на Мартин Петков. Рикардиньо стреля в средата и реализира, за да изравни резултата.

Второто полувреме започна отново с натиск на "сините". В 47-ата минута Асен Чандъров стреля от средна дистанция, но ударът му не намери очертанията на вратата.

В 50-ата минута Ивелин Попов центрира към втората греда, където Цунами надигра във въздуха персоналния си пазач и отбеляза с глава за 2:1.

Девет минути по-късно падна и трето попадение за Левски. Марин Петков изведе отдясно Роналдо, той навлезе в наказателното поле и отклони за Уелтън, който реализира.

Атанас Кабов излезе сам срещу Пламен Андреев в 63-ата минута, но стражът скъси ъгъла и отрази.

В 74-ата минута Филип Кръстев намери Ивелин Попов след центриране от корнер, а той от своя страна продължи за Марин Петков, който на втора греда засече с глава за 4:1.

До края на мача "сините" имаха още няколко изгодни ситуации пред вратата на гостите, но до ново попадение не се стигна.