Българка ще представи Чехия на Евровизия 2023
Секция: Шоубизнес
08 Февруари 2023 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българка ще представи Чехия на Евровизия 2023

/КРОСС/ Групата VESNA ще представи Чехия на Евровизия 2023. Те ще изпълнят песента “My Sister’s Crown”, която включва четири езика – български, украински, чешки и английски.

Видео към песента “My Sister’s Crown”: https://www.youtube.com/watch?v=bFm-hw2rUeA

Концепцията на песента е свързана със славянските традиции. Всички ние идваме от различни държави – три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите момичета са от Русия и Словакия. Това създава изключително силна връзка между нас, защото сме обединени от славянския език., споделят момичетата от групата.

VESNA спечелиха националната селекция на Чехия с огромна преднина, побеждавайки артист с награда Оскар. Групата е сформирана преди 6 години и има 2 издадени албума. В своето творчество те съчетават елементи на модерния поп и традиционния фолклор.

Чешката група ще вземе участие в първия полуфинал на Евровизия 2023, който ще се проведе на 9-и май. Всички българи в чужбина ще могат да подкрепят VESNA и българката Танита Янкова в гласуването по време на шоуто.

Евровизия 2023 ще се проведе на 9-и, 11-и и 13-и май в Ливърпул, Великобритания и се очаква да има над 160 милиона зрители. Двата полуфинала и големият финал ще бъдат излъчени на живо в YouTube канала на конкурса от 22:00 часа българско време. България няма да вземе участие в най-голямата музикална надпревара в света.