Том Ханкс бе отличен от антинаградите "Златна малинка"
Секция: Шоубизнес
11 Март 2023 20:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Том Ханкс бе отличен от антинаградите "Златна малинка"

/КРОСС/ Том Ханкс бе отличен от антинаградите "Златна малинка" за 2023 г., съобщиха Ройтерс и АФП.

Ролята на мениджъра на Елвис Пресли в биографичния "Елвис" му донесе две антинагради в категориите за най-лош актьор в поддържаща роля и за най-лоша екранна двойка.

Преди церемонията за наградите "Оскар" за най-добрите филми за сезона в неделя, антинаградите "Златна малинка" отличиха най-лошите в събота.

Независимо от приноса в киното на носителя на "Оскар" Ханкс, критици и почитатели заклеймиха изпълнението му в "Елвис", особено нелепия му акцент.

Биографичната драма "Блондинка" с актрисата Ана де Армас в ролята на Мерилин Монро, получи "Златна малинка" за най-лош филм и за най-лош сценарий. Де Армас е сред номинираните за най-добра актриса от Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ.

Със "Златна малинка" се сдобиха още Джаред Лето за главната роля в "Морбиус" и Ейдрия Архона за ролята на д-р Мартин Банкрофт във филма.

С приза, който се връчва на предишни номинирани за антинаградите, които са се издигнали над неуспехите, бе отличен Колин Фарел за ролята му в номинирания за "Оскар" "Баншите от Инишерин". Фарел бе номиниран за "Златна малинка" през 2004 г. в категория за най-лош актьор за ролята на Питър Лейк в "Зимна приказка в Ню Йорк".

"Златна малинка" за най-лоша актриса във водеща роля бе присъдена на самите антинагради, които бяха номинирали 12-годишната Райън Кийра Армстронг за "Подпалвачката". След обвинения в тормоз номинацията на Армстронг бе оттеглена, организаторите поднесоха извинения и включиха наградата на мястото на Армстронг в категорията.

Антинаградите "Златна малинка" са учредени през 1980 г. като антидот на холивудския награден сезон. Номинираните и победителите се избират от около 1100 членове на едноименната фондация от САЩ и още 19 страни, които се регистрират онлайн.