Електохолд продажби публикува новите си общи условия за продажба на електрическа енергия
Секция: ИКОНОМИКА
16 Март 2023 10:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електохолд продажби публикува новите си общи условия за продажба на електрическа енергия

/КРОСС/ Електрохолд Продажби ЕАД публикува нови Общи условия за продажба на електрическа енергия по регулирани цени за битови клиенти. Те заменят действащите от 2007 г. до момента, като отразяват измененията, настъпили в нормативните актове в областта на търговията с електроенергия и пазарната среда.

Част от промените засягат процесите по снабдяването с електроенергия. Предвидена е специална процедура за предоставяне на информация на уязвими клиенти, свързана с потреблението, както и за разсрочване на дължими суми. Прецизирана е възможността за упражняване на правата и задълженията на клиент от друго лице при представено изрично писмено съгласие от титуляра на партидата. Предвиден е 30-дневен срок, в който клиентът е длъжен да уведоми писмено Електрохолд Продажби ЕАД за всяка настъпила промяна на представени от него лични данни и/или настъпили промени в обстоятелства, касаещи клиента или обекта.

Въвежда се и общо правило за комуникация с клиентите чрез деклариран от тях електронен адрес за кореспонденция. Променя се издаването и предоставянето на фактури, което ще се осъществява по електронен път. Хартиена фактура ще се предоставя само след изрично писмено заявление от клиента.

Новите Общи условия на Електрохолд Продажби ЕАД са одобрени от Комисията за енергийно и водно регулиране и влизат в сила от 16.04.2023 г.