Володин: Единственият начин да се предпазите от кризата е да дедоларизирате икономиките на държавите
Секция: Русия
17 Март 2023 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Володин: Единственият начин да се предпазите от кризата е да дедоларизирате икономиките на държавите

/КРОСС/ Страните, които се ръководят от американската икономика, ще пострадат от погрешните действия на ръководството на САЩ, смята председателят на Държавната дума Вячеслав Володин. Дедоларизацията на икономиките на другите държави е единственият начин те да бъдат защитени, убеден е той.

"Кризата на американската финансова система ще засегне най-вече онези, които се фокусират само върху нея. Единственият начин да се предпазите от кризата е да дедоларизирате икономиките на държавите", написа Володин в своя канал в Telegram.

Според него в навечерието на президентските избори президентът на САЩ Джо Байдън се е оказал „с набор от проблеми, създадени поради старческия курс на неговата политика". "По негова вина е разрушена глобалната система за сигурност, която е изграждана в продължение на десетилетия, за да се избегне повторение на световната война. Грешките на ръководството на САЩ в икономическата сфера провокират появата на световна финансова криза", подчерта Володин.

Така че, отбеляза той, ръководството на САЩ решава проблемите "по начин, известен на всички" - чрез печатане на необезпечени долари, което вече провокира "рекордна инфлация за последните 40 години".

„Борейки се с него, Вашингтон повиши основната лихва толкова много, че доведе до невъзможност за обслужване на заеми, в резултат на което започнаха най-големите банкови фалити от 2008 г. насам", добави Володин.

Той подчерта, че жертвите на тези фалити вече са станали обикновени граждани на други страни - клиенти на пенсионни фондове в Швеция, Норвегия, Южна Корея и други държави, на които "никой няма да върне парите".

"САЩ ще продължат да живеят за сметка на другите. Проблемите ще растат и ще надхвърлят границите на САЩ", допълни Володин.