Утре ще е предимно слънчево
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Март 2023 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Утре ще е предимно слънчево

/КРОСС/ През нощта облачността ще е намалее и над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Утре над Западна и Централна България ще е предимно слънчево. Над източните райони облачността от изток отново ще се увеличи и привечер на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните - между 8° и 13°, в София минимална - около минус 2°, максимална - около 8°.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Източна България облачността ще е значителна и привечер на отделни места ще превали. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Привечер на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 8-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

 

Източник: НИМХ