Петър Петров, ПП„Възраждане“: България няма интерес от въвличане във военно противопоставяне с Русия
Секция: Коментари
18 Март 2023 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Петров, ПП„Възраждане“: България няма интерес от въвличане във военно противопоставяне с Русия

/КРОСС/ Имаме съмнения за изборни измами с откриването на секции в Турция, които се случват и са прикривани от ЦИК. Това каза Петър Петров - кандидат за народен представител от „Възраждане", водач на листите в Монтана и в 24-ти МИР в София, в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той припомни, че разследване на прокуратурата е установило, че хиляди заявления за откриване на секции в Турция са подавани от един и същи компютър. „Това се случваше на миналите избори, случи се и на сегашните. Към момента ЦИК прикрива тези изборни измами", заяви той.

Според него единственият възможен кабинет в следващото НС би бил „плод единствено на евроатлантическо съгласие, постигнато в чуждо посолство, не в българския парламент". По думите му против интересите на България и българския народ, но в чужд интерес са били взети решенията за купуване на американски ядрени реактори, изтребители F-16, приемане на еврото и предоставянето на оръжие на Украйна.

Предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост в глава „Енергетика" трябва да се случи сега. „Ако това не се случи, ние ще направим съответните постъпки в следващия парламент отново да задължим правителството", заяви Петров.

България няма интерес от въвличане във военно противопоставяне с Русия, но като член на НАТО това е неминуемо, смята той. „Ако това нещо продължи да се задълбочава, всички български граждани трябва да са наясно, че България като държава членка на НАТО ще бъде принудена да участва и да вземе все по-дейно участие с военно оборудване и с жива сила. Затова ние казваме, че вотът на 2 април ще бъде или бюлетина за „Възраждане", или повиквателна. Натам ни тикат тези, които до момента управляваха като евроатлантическа коалиция", заяви Петров.

Той подчерта, че „Възраждане" е предупреждавала от една година, че фискалната политика и поемането на дълг на предходното правителство ще доведат до неблагоприятен сценарий. Ако има промени в данъчната политика, те трябва да бъдат диференцирани, смята Петров. „Трябва да се направи диференцирано финансово подпомагане и диференцирани данъчни ставки, които да засягат, от една страна, част от фирмите на пазара, а от друга страна, да помагат на малките субекти", поясни той.

„Възраждане" се бори за първото място на предстоящите избори.

Необходимите подписи за свикване на референдум за еврото вече са събрани, обяви той, но подписката ще продължи до 10 април.