Асен Личев: Демографската криза и покупателната способност са най-тежките кризи в страната ни
Секция: Интервюта
19 Март 2023 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Асен Личев: Демографската криза и покупателната способност са най-тежките кризи в страната ни

/КРОСС/ Потенциален коалиционен партньор за коалиция „Заедно" е всеки, с който могат да се направят спешни мерки за повишаване на покупателната способност на българското население и за предотвратяване на демографската криза. Това каза Асен Личев - кандидат за народен представител от коалиция „Заедно", в предаването „Говори сега" по БНТ.

Именно демографската криза и покупателната способност са най-тежките кризи, пред които е изправена страната ни и те са приоритети за коалицията.

Цялата икономика на страната трябва да бъде преориентирана към такава с много висока добавена стойност. „България може да се превърне в стратегически производител на зелен водород - това е горивото, което ще бъде търсено в целия свят като приоритетно гориво и имаме ниша, която може да бъде използвана", заяви Личев и допълни, че това е постижимо за четири години.

Бившият служебен министър на енергетиката заяви, че трябва да бъде увеличено производството на зелена енергия от възобновяеми водни източници. „Например строителството на хидроенергийна каскада „Горна Арда", усвояване на кинетичната енергия на река Дунав и построяването на ПАВЕЦ", уточни той.