Краткотрайни валежи и гръмотевици в събота
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Март 2023 19:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Краткотрайни валежи и гръмотевици в събота

/КРОСС/ През нощта ще бъде предимно ясно. В Източна България ще духа слаб южен вятър, в останалите райони ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава и отначало в Западна, а до вечерта и в Централна България ще превали краткотраен дъжд. Възможно е да прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър, след обяд в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 19° и 24°, в София - около 20°. През нощта срещу неделя валежи ще има и на изток, вятърът в почти цялата страна ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността от запад ще се увеличава и места, отначало в масивите в Западна България, а до вечерта и в Централна, ще има валежи от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от сняг. Възможно е да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще бъде с ниска облачност или мъгла, а вечерта облачността, средна и висока, ще се увеличи и през нощта ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, само в най-северните райони - 3 бала.


Източник: НИМХ