Кирова: Следизборната коалиция може да е въпрос на конкретика
Секция: ПОЛИТИКА
28 Март 2023 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирова: Следизборната коалиция може да е въпрос на конкретика

/КРОСС/ Вариантите за коалиция след изборите не са с кого може и с кого не може, а обединението може да бъде въпрос на конкретика. Това заяви в студиото на „Денят на живо” по NOVA NEWS Росица Кирова – кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС.

„Може да имаме дясноцентристко правителство и да се съберем около приоритети, които много пъти са били говорени. Може да направим и партийно правителство на малцинството и бихме могли да направим експертен кабинет от хора, зад чиито действия стои партия ГЕРБ. Няма как да подкрепим правителство, в което финансов министър е Асен Василев, а Бойко Рашков е шеф на КПКОНПИ или на МВР. Това не е разделителна линия, това е грижа за държавата”, обясни Кирова.

„За голямо съжаление още не сме видели конкретни доказателства на МВР за купен вот и институциите да свършат конкретна работа”, каза тя по повод акциите срещу купуване на гласове.

По думите й имаше много акции срещу битовата престъпност и между другото бе анонсирано, че е и срещу купуване на гласове. „Една жена е бременна 9 месеца, на десетия вече не е бременна. Същото е и с купуването на гласове. Борбата с купения вот трябва да се води от всички участници – с грамотност, образование, с политици, които да могат да увлекат след себе си избирателите. Това е задължение както на участниците в изборния процес, така и на цялото българско общество”, обясни Кирова. Тя призова българите да излязат и да гласуват – така да преборят купения вот.

Относно идеята да има таван на цените на определени храни, тя запита – „на кое сирене, на кое мляко, на кое месо”. „Лечението е не да лекуваш симптомите  - инфлацията е симптом на държавно управление, на определена фискална политика. Причините трябва да бъдат лекувани”, каза Кирова.

Според нея сайтът, на който се съобщават цените на храните, не е лек на поскъпването.