Джони Деп се завърна на червения килим в Кан с филма "Жан дю Бари"
Секция: Шоубизнес
17 Май 2023 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джони Деп се завърна на червения килим в Кан с филма "Жан дю Бари"

/КРОСС/ 76-то издание на филмовия фестивал в Кан беше официално открито вчера. В първия ден от престижния кино форум беше представена лентата „Жан дьо Бари" с участието на Джони Деп, за когото това е официално завръщане в киното след съдебните битки с бившата му съпруга Амбър Хърд.

В историческата лента Деп се превъплъщава в образа на Луи Петнадесети - първата му роля от три години насам. В актьорския състав влизат още Бенджамин Лавърн, Мелвил Поупауд, Пиер Ричард, Паскал Грегори и Индиа Еър.

Специален гост на премиерата беше и френската икона Катрин Деньов, която тази година е на официалния постер на фестивала.

Майкъл Дъглас пък беше удостоен с почетна "Златна палма" за цялостно творчество. 79-годишният актьор беше придружен от съпругата си Катрин Зита Джоунс и дъщеря им Карис.

„Това означава толкова много за мен, защото има стотици филмови фестивали по целия свят, но Кан е само един. И ето става на 76 години, та аз самият съм по-стар от фестивала.
Искам да благодаря на всички кинотворци, с които съм работил през годините, на всички филмови екипи, на стотиците хора, с които свършихме страхотна работа. За мен беше истинска радост да създаваме кино заедно. Освен това бих искал да поздравя моята съпруга и да благодаря на нея и дъщеря ми Карис, които са с нас тази вечер, благодаря ви за вашата любов и подкрепа", заяви Дъглас.