Сандов: Ако Гешев или Сарафов изкарат ключова информация, ГЕРБ-СДС ще бъде принудена да се смири
Секция: Интервюта
18 Май 2023 06:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сандов: Ако Гешев или Сарафов изкарат ключова информация, ГЕРБ-СДС ще бъде принудена да се смири

/КРОСС/  Според мен категорично няма да има правителство с първия мандат, освен ако няма някаква игра с кворума. Но дори да има правителство на малцинството, едва ли то ще бъде с дълъг хоризонт. Това сподели в ефира на Nova News бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Той допълни, че правителство на малцинството на ГЕРБ с програмата на ПП-ДБ звучи "нереално".

Най-доброто би било да имаме редовно правителство с кратък хоризонт, но с втория мандат. Мисля си, че по-важните въпроси ще се решат през следващите две седмици, посочи Сандов.

По думите му решението на ПП-ДБ да не подкрепи кабинет с първия мандат не е някакво ново решение, а просто потвърждение на коалицията, че няма да подкрепи проекто правителство на ГЕРБ.

Борислав Сандов, който не е народен представител в 49-ото Народно събрание, но е част от "Демократична България", увери, че от ПП-ДБ ще разговарят с всички политически формации в парламента в търсене на подкрепа за реализиране на втория мандат.

Той също така подчерта, че е важно България да има редовно правителство, особено предвид трусовете в съдебната система.

Всичко, за което сме говорили в последните години от "Демократична България" за завладяната държава и сгрешения модел на прокуратурата, излезе наяве за два дни и то непредизвикано, защото се случи отвътре, каза още Сандов.