Министърът на туризма: Очакваме много добър летен сезон
Секция: Туризъм
18 Май 2023 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министърът на туризма: Очакваме много добър летен сезон

/КРОСС/ Аз съм много доволен от съвместната ми работа с министър Демерджиев, с министър Меджидиев – 450 полицая е едно добро число, 16 чужденци още по-добро. И тук можем да се похвалим с друга добра инициатива, ще осигурим допълнителни медицински екипи, което е много важно. Знаете, че откриват допълнителни центрове за спешна медицинска помощ в южното Черноморие, с северното ще се командироват екипи. И с двамата министри работим прекрасно – това е нужно и важно туристите да се чувстват сигурни и добре, и щастливи. А туристи ще има – очакваме над 5 процента ръст спрямо 2019-та, тоест отново стигаме до едни рекордни числа, които горе-долу в цифрово изражение са 4.9 милиона туристически регистрации. Това очакваме за лятото.

Така служебният министър на туризма коментира в БНТ „Денят започва“ очакванията си за предстоящия летен туристически сезон.

Наскоро излязоха едни данни на Световната организация по туризъм, която казва, че България е на шесто място в света по възстановяване за първото тримесечие на 2023 година спрямо 2019-та. Това се дължи на много фактори, единият от които е добрата реклама, добрия микс и активния бизнес. Бизнесът започна много активно да работи и резултатите са налице, допълни Илин Димитров.