Петър Петров: Механизмът за разследване на главния прокурор е проект на Възраждане и днес го подкрепихме
Секция: Коментари
20 Май 2023 07:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Петров: Механизмът за разследване на главния прокурор е проект на Възраждане и днес го подкрепихме

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ Петър Петров, каза че са поискали оставката на управителя на БНБ, тъй като считат, че в момента се извършва процедура по приемане на еврото в България, но ние считаме, че България не е готова за нея. „И тъй като до момента управителят на БНБ не прави нищо, за да попречи на тази процедура, именно заради това ние поискахме неговата оставка".

При положение, че има събрана подписка за национален референдум и той ще се проведе есента с предсрочните парламентарни избори или с местните избори, то би следвало тогава управителят на БНБ трябва да защитава българския интерес, категоричен е Петров.

Механизмът за разследване на главния прокурор е проект на Възраждане и днес го подкрепихме, а гласувахме въздържал се в предложения механизъм за разследване на главния прокурор в Наказателния кодекс, обясни Петров. „Ние се въздържахме от подкрепа на законопроекта на МС, но подкрепихме проекта на Възраждане в Закона за съдебната власт".

В нашия законопроет сме предложили промени, с които изваждаме следствието от зависимостта от прокуратурата, т.е. възстановяваме независимостта на следствието, допълни още Петров.