Ед Шийран оглавява британската класация за албуми
Секция: Шоубизнес
21 Май 2023 18:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ед Шийран оглавява британската класация за албуми

/КРОСС/ Певецът Ед Шийран е начело на британската класация за албуми със "Subtract", съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

Изпълнителят оглавява подреждането за втора последователна седмица, след като още при дебюта на продукцията си застана на върха. "Subtract" е шестият албум на Ед Шийран. Той се появи на пазара на 5 май.

Втори в чарта се нарежда рапърът Потър Пейпър с първия си албум "Real Back in Style". Продукцията на британския изпълнител излезе на 12 май и веднага се нареди на челните места в чарта.

На трето място в подреждането е групата "Джонас брадърс" с "The Album". Това е шестият албум на Джо, Кевин и Ник Джонас.

На четвърта позиция е Уикенд с тавата "The Highlights". Продукцията е компилация от най-големите хитове на певеца като "Blinding Lights" и "Die for You". На пето място се нарежда Лъвджой с "Wake Up & It's Over ".

В британската класация за сингли начело са Калвин Харис и Ели Голдинг с парчето си "Miracle", като остават на върха за шеста непоследователна седмица. Следвани са от победителката в тазгодишния песенен конкурс "Евровизия" Лорийн от Швеция и нейният хит "Tattoo". Форумът се проведе от 9 до 13 май в Ливърпул. Третата позиция в британския чарт заема американският певeц Дейвид Къшнър със сингъла си "Daylight".