Honda CR-V се зарежда от контакт
Секция: Автомобили
22 Май 2023 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Honda CR-V се зарежда от контакт

/КРОСС/ Три нови електрифицирани SUV модела са следващата стъпка на Honda по пътя към постигане на пълна въглеродна неутралност до 2050 г. Те бяха представени на специално събитие в европейския развоен център на японската марка в германския град Офенбах. Това трябва да се тълкува като дългосрочен ангажимент на Honda към европейските потребители, съобщи "Труд бг".

„Европейският пазар е изключително важен за нашия бизнес и ние имаме много местни клиенти, които шофират нашите автомобили и мотоциклети и използват нашите генератори и агрегати", декларира Кацихуза Окуда, президент и изпълнителен директор на Honda за Европа.

Honda CR-V ще предплата усъвършенстван набор от системи за сигурност и асистенция.

Един от трите нови SUV автомобила на японския производител е шестото поколение CR-V. Новият модел ще се предлага като пълен хибрид (e:HEV) и като Plug-in хибрид (e:PHEV). Така за първи път на европейския пазар ще има версия на CR-V със зареждане от контакт и тя ще може да изминава до 82 км в изцяло електрически режим и да превозва напълно екологично пътниците в повечето им всекидневни маршрути. Външно разликите между хибридната и Plug-in хибридната версия се откриват в радиаторната решетка.

Honda CR-V може да изминава 82 км на ток.

Вариантите e:PHEV постигат 100-процентов заряд на високоволтовата батерия за два часа и половина. Превключването между движение в електрически режим, хибриден режим и режим на двигател с вътрешно горене се извършва напълно автоматично и неусетно.

Следващото поколение Honda CR-V ще е първият модел на марката, оборудван с усъвършенствания набор от системи за сигурност и асистенти на шофьора SENSING 60.