В Приморско откриват новия летен сезон
Секция: Туризъм
23 Май 2023 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В Приморско откриват новия летен сезон

/КРОСС/  Приморско открива летния сезон днес. Хотелиерите очакват завръщане на туристите от Централна Европа, съобщи "Труд бг".

Всичко в града, което е било любимо на чешките туристи от години, е готово за посрещане на чужденци от целия свят, избрали да почиват на нашето море. 

С ремонтирани улици, подменено осветление, повече паркоместа, иновативни съоръжения за улавяне на морски отпадъци и нов филиал на спешна помощ, общината обявява старта на сезона.

През последните месеци е имало ударно асфалтиране, ремонти на ВиК мрежата, монтиране на ново улично осветление, озеленителни дейности и изграждане на паркинги и обособяване на общо над 200 нови паркоместа в Китен и Приморско. На финална права е и реализацията на първия етап от проекта за брегоукрепване в Китен.

За да се удължи сезона в Община Приморско е планиран богат календар на културни и спортни събития. Сред тях са международните фолклорни фестивали, както и магичният оперен фестивал, който се провежда през август с естествените декори на тракийското светилище Бегликташ, което е на 5 километра от Приморско и в полите на Странджа. 

През септември ще се проведе все по-популярното състезание по ултра крос триатлон “Лъвско сърце”.