Захарова: Всяка доставка на оръжия за Киев няма да може да отмени целите и задачите на специалната военна операция
Секция: Русия
24 Май 2023 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Всяка доставка на оръжия за Киев няма да може да отмени целите и задачите на специалната военна операция

/КРОСС/ Никакви доставки на оръжия за киевския режим няма да могат да отменят целите и задачите, поставени в началото на специалната военна операция. Това каза по време на брифинг говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, съобщават руски медии.

„Всяко снабдяване с оръжия на режима в Киев няма да може да отмени целите и задачите, които бяха поставени при започването на специалната военна операция", каза Захарова, коментирайки участието на украинския президент Володимир Зеленски в Г-7.

„Руската страна ще продължи стриктно да потиска всякакви терористични атаки, както беше с диверсантите в Белгородска област.

Разбира се, никой няма да може да засенчи победата в Артемовск. Диверсантският набег на 22 май в Белгородска област, предназначен да създаде погрешно впечатление сред натовските куратори на киевския режим за определена висока бойна способност на въоръжените сили. Силите на Украйна и така нататък, всичко това се провали. Всички подобни терористични атаки ще продължат да бъдат строго потушавани", добави още Захарова.

„Забелязваме все по-агресивни изявления на западни служители, които просто не се колебаят да призовават за бомбардиране на мирни руски региони. Те се държат подло", заяви Захарова.

В понеделник украинска диверсионно-разузнавателна група навлезе на територията на Грайворонски район на Белгородска област. По последни данни 13 цивилни са ранени, а възрастна жена е починала при евакуацията. Режимът на антитерористична операция (КТО), въведен в понеделник в Белгородска област заради нападението на украински диверсанти, е отменен. Във вторник официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков заяви, че руските военни са блокирали и победили украинските националистически формирования, нахлули в региона по време на КТО.