Подоляк: Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна започна преди няколко дни
Секция: СВЯТ
25 Май 2023 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Подоляк: Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна започна преди няколко дни

/КРОСС/ Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вече са започнали контранастъпление срещу руските военни, каза в ефира на италиянският телевизионния канал Rai 1, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк.

Контранастъплението продължава няколко дни, тази война се простира на 1,5 хиляди километра по границата, но вече са започнали отделни операции", каза той.

Подоляк подчерта, че Киев възнамерява да използва оръжията, предадени му от западните страни, само за провеждане на военни действия на тези територии, които смята за свои. Той също така призова съюзниците да прехвърлят изтребители F-16 в Украйна, като подчерта, че въоръжените сили на Украйна се нуждаят от бойна авиация, за да блокират въздушното пространство.

Темата за възможно контранастъпление на въоръжените сили на Украйна се обсъжда в медиите от няколко месеца, наричат ​​се различни дати. Руското външно министерство по-рано заяви, че откритите разсъждения на западните страни за предстоящото украинско контранастъпление потвърждават прякото им участие в конфликта.