Атанасов: Има жестока съпротива срещу създаването на редовна власт
Секция: Анализи
26 Май 2023 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанасов: Има жестока съпротива срещу създаването на редовна власт

/КРОСС/ Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участва нашето обединение. Това коментира Атанас Атанасов от коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България” в студиото на NOVA „Здравей, България”. Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. С ушите си чух определени реплики, от типа: „Да бяхте дали пет гласа. Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път”, смята депутатът.

Атанасов подчерта, че скандалът около записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва. Не съм чул тези 4 минути и не искам. Радостин Василев е човек, на когото вероятно не са задоволени амбициите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет, е мнението му.

Депутатът подчерта, че сега взаимодействат среди, които не се понасят и даде пример: Среди, свързани с Президентството, на които им се услади служебната власт, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно. От друга страна - среди, близки до бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат. Тези среди не се понасят, но сега единодействат.

Отнасяйки се национално отговорно, държавнически, искайки да отговорим на обществените очаквания за редовно правителство. Защото 80% от анкетираните заявяват, че искат правителство. Половината, като ги питаш с кого да го направим, казват: „В никакъв случай Бойко Борисов”. Ами с кой друг? Но така…”, обясни той процесите около създаването на кабинет. И добави, че някои от компромисите, които трябва да бъдат направени, няма да се харесат на избирателите им.