Костадинов: Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна незабавно
Секция: Интервюта
26 Май 2023 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадинов: Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна незабавно

/КРОСС/ Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обвини в държавна измяна ръководството на ПП-ДБ. Повод е изявлението от снощи на съпредседателя Кирил Петков за записи от разговори, които депутатът Радостин Василев възнамерява да изнесе днес на пресконференция.

В декларация от парламентарната трибуна Костадинов настоя за нови предсрочни избори като единствено възможно решение за изход от политическата криза: "Има една фраза, за която Радостин Василев твърди, че се приписва на Кирил Петков: "Вече са уговорени бъдещите председатели на службите с посланиците". Когато има такова изречение, това означава, че имаме крупна държавна измяна; Имаме крупно национално предателство; Имаме престъпление по глава 1 от Наказателния кодекс. Най-доброто решение, което в момента може да се случи за излизането от т.нар. "политическа криза", защото това не е криза, това е очистителен процес, са новите избори".

Лидерът на "Възраждане" коментира и във фейсбук профила си, като написа: "Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна незабавно! Ръководството на ГЕРБ също, но за цялостно творчество!".