Приключи първият етап на оценка на 523 проекта по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2023 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приключи първият етап на оценка на 523 проекта по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“

/КРОСС/ Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 523 проектни предложения по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи" от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Проектните предложения са подадени чрез ИСУН по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-4.015 по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. По подмярката се финансират инвестиции, насочени към преработка на селскостопански продукти.

От оценените на етап административно съответствие и допустимост 523 проекта, до следващия етап на разглеждане – техническа и финансова оценка, преминават 414 проектни предложения, 92 са проектите, които не преминават на последващ етап, а 17  проектни предложения са оттеглени от кандидатите.

На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван Списък с проектите, които не преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка. ДФ „Земеделие” ще изпрати уведомителни писма за недопускане до техническа и финансова оценка чрез ИСУН на кандидатите, чиито проектни предложения попадат в списъка. В едноседмичен срок след получаването им, кандидатите могат да подадат възраженията си пред изпълнителния директор на ДФЗ-РА чрез ИСУН.

След приключване на процедурата по обжалване, за допустимите проектни предложения ще бъде извършена техническа и финансова оценка.