Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2023 19:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи

/КРОСС/ През нощта валежи ще има на места главно в Централна България, по-значителни в района на Стара планина и Предбалкана. Ще е почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла. Утре въздушната маса над страната отново ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни, с гръмотевици, възможни са и градушки. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 21°.

Над планините преди обяд ще има повече слънчеви часове, но и тогава ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има валежи от дъжд, в много райони ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Сутринта на места по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. В часовете около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Източник: НИМХ