Политолог: След последните събития, единствената алтернатива е експертен кабинет
Секция: Анализи
28 Май 2023 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политолог: След последните събития, единствената алтернатива е експертен кабинет

/КРОСС/ Изявлението на Радостин Василев беше безпрецедентно, това е действие на камикадзе. Оттук нататък той е политически труп, но едновременно с това нанася наистина сериозни щети на партията, към която се е бил присъединил по едни странни обстоятелства. Където и да бъде, той непрекъснато носи щети. Това каза политологът проф. Румяна Коларова в предаването „Тази неделя" по бТВ.

След последните събития според нея единствената алтернатива е експертен кабинет.

„Има втори момент, който е изключително тежък - това е външнополитическият скандал. Той в никакъв случай не бива да се подценява. Кирил Петков непрекъснато ги прави тия гафове, но оттук нататък и самият той е политически труп, или поне в рамките на Европа към него няма да се отнасят насериозно", посочи Коларова.

Според нея ДБ успява да запази своето достойнство, но трудно ще се дистанцира от ПП.

Журналистът Петьо Цеков коментира, че записът от събранието на Националния съвет на ПП звучи като среща на организирана престъпна група, която иска да раздели държавата. „В записа се чуват и много истини, но в крайна сметка на повърхността остава най-важното - начинът, по който ние сядаме тук и си разпределяме държавата. Самият факт, че този запис излезе, че 50 и кусур човека си говорят по „Зуум" по нощите, показва едно такова небрежно отношение към цялата ситуация", коментира той.