Четиримата пианисти се завръщат на сцената на Sofia Summer Fest този август
Секция: КУЛТУРА
25 Юли 2023 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четиримата пианисти се завръщат на сцената на Sofia Summer Fest този август

/КРОСС/ Ансамбълът „Четиримата пианисти" се завръща на сцената на най-големия летен фестивал в София - Sofia Summer Fest на 18-и август от 20:30 ч. Виртуозите Иван Янъков, Георги Черкин, Живко Петров, Антони Дончев ще зарадват публиката със специално аранжирани творби, съчетаващи класическа и джаз музиката. Продуцентска къща Palms Music е спонсор на събитието, което ще се проведе на добре познатата локация в Южен парк II зад музея „Земята и хората".

С гордост обявяваме нашето партньорство със Sofia Summer Fest, където ще бъде представен проекта „Четиримата пианисти". Смятам, че това е страхотна възможност да инвестираме в културното ни богатство, като подкрепим талантите на България. Надявам се фестивалът да бъде още една причина за софиянци и гостите на столицата да се насладят на магията на нашия град," сподели Мило Борисов, собственик на Palms Music.

„Четиримата Пианисти" е изключително успешен музикален проект, осъществяван три пъти в Зала 1 на НДК. До момента пианистите са реализирали концерти в Лондон (Cadogan Hall), Любляна, на фестивала „Аполония" в Созопол, на Sofia Summer Fest, както и по време на специална Гала вечер, която събра над 5000 души, по повод 50-годишнината на курорта „Албена".

По време на музикалното събитие ще прозвучат част от най-великите творби на композитори като Й. С. Бах, Едвард Григ, Сергей Рахманинов, Петър Ступел, Джузепе Верди, Астор Пиацола, съчетани с джаз мотиви. За доброто звучене несъмнено ще допринесе и майсторското изпълнение на контрабасиста Димитър Карамфилов и Димитър Семов (ударни инструменти).

Palms Music е официален партньор на фестивала, което е част от политиката на продуцентската къща да насърчава българската култура. Чрез продуцентската си къща меценатът Мило Борисов цели да оказва подкрепа и съдействие на български творци от всяка сфера на културния живот в страната.

Билетите за концерта са вече в продажба и варират между 20 и 25 лв., като могат да бъдат закупени през мрежата на Eventim.