Land Rover почете кралица Елизабет II
Секция: Автомобили
15 Септември 2023 19:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Land Rover почете кралица Елизабет II

/КРОСС/ Автомобилните марки Jaguar и Land Rover на компанията JLR почетоха посмъртно кралица Елизабет II. Конвой от кралски автомобили на JLR направи мемориална обиколка на пистата Goodwood Motor Circuit в чест на кралица Елизабет II на първата годишнина от нейната смърт.

Възпоменателното пътуване включи автомобили JLR от Кралския флот, частни колекции и JLR Classic, които се използват от Кралското семейство или в официално качество, или частно. Изложени са единадесет исторически модела, сред които две от най-ранните кралски превозни средства - първото превозно средство от серия I за държавни прегледи и серия I, използвана от крал Джордж VI. Тази уникална колекция се събира за първи път.

„Гордеем се с нашите кралски връзки, които се простират до началото на компанията, и искахме да почетем достойно кралица Елизабет II към годишнината от нейната смърт", казва Ленард Хорник, търговски директор на JLR - „Такава обширна колекция от кралски превозни средства никога не е била събирана преди и мемориалният парад е подходящ момент за възпоменание."