Костадин Костадинов: Тодор Тагарев е министър на Украйна
Секция: Коментари
18 Септември 2023 15:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: Тодор Тагарев е министър на Украйна

/КРОСС/ "Този военен министър е министър на Украйна, той не е министър на България. Нека да се забравяме това нещо."

Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в парламента.


"Ние искаме оставката на Тагарев от седмици, така че в този конкретен случай БСП и "Има такъв народ" подкрепят искането на "Възраждане", допълни той.

"Неслучайно е бил украински държавен служител. Само си представете, че в българското Министерство на отбраната или на външните работи бъдат назначени хора, които са работили за чужди държави. На кого са били лоялни те? На всичкото отгоре се оказва, че Тагарев, по неговите собствени думи по време на изслушване, когато ние попитахме, той каза, че не е получавал заплащане от Украйна, но, всъщност, се оказа впоследствие, че е получавал пари от НПО, които са чужди, неясно какви, с неясно какво финансиране, което още повече задълбочава въпроса кому е лоялен Тагарев", добави лидерът на партията.

Костадинов е убеден, че министърът на отбраната не е лоялен на България и заяви, че той е "заплаха за българите".

Лидерът на "Възраждане" е категоричен, че и премиерът акад. Николай Денков трябва да си подаде оставката заради това, че нарече "терористи" зърнопроизоводителите.

"Те се опитват да настроят българските граждани срещу тези, които произвеждат храната на България", заяви той, като добави, че управляващите водят последователна война срещу всеки един български бранш и всеки един български сектор. Костадинов е категоричен, че нищо друго не ги интересува, освен да "изпълняват разпорежданията на своите началници от американското и вече украинското посолства".